Themabijeenkomst waterrecreatie Groningen in teken van ‘ongekende potenties’

http://groningen-waterrecreatie-turfsingel
12 november 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Op 19 november vond in Winschoten de vierde themabijeenkomst waterrecreatie plaats. Het thema van de bijeenkomst was ditmaal ‘De ongekende potenties van het Groninger vaarwater’.

Themabijeenkomst waterrecreatie

De provincie organiseert al gedurende langere tijd, in samenwerking met brancheorganisaties, Marketing Groningen, Routebureau Groningen en Economic Board Groningen, de bijeenkomsten ‘Toeristisch Groningen’. Op een voorstel vanuit de sector waterrecreatie is ‘Toeristisch Groningen’ uitgebreid met bijeenkomsten specifiek over waterrecreatie. Doel is informatie- en kennisuitwisseling en netwerkvorming gericht op het bevorderen en beleven van waterrecreatie in de brede zin van het woord.

Een belangrijke reden voor het initiatief is het feit dat het beheer en onderhoud van de vaarwegen en oevers in Groningen niet in één hand liggen. Verantwoordelijk zijn instanties als waterschappen, gemeenten, meerschap, provincie. Dit geldt ook voor het beheer en onderhoud van bruggen en sluizen. Dat betekent dat gebruikers en ondernemers niet bij één instantie terecht kunnen voor het inbrengen van ideeën, suggesties en knelpunten. De verwachting is dat met het houden van thema-/netwerkbijeenkomsten deze inbreng samenkomt en wordt uitgewisseld, wat kan leiden tot kennisvergroting, verbeteringen en innovaties.

Ongekende potenties

Tijdens de bijeenkomst van 19 november stonden de ‘ongekende potenties van het Groninger vaarwater’ centraal. De bijeenkomst werd geleid door Servaas Smulders (namens Toeristisch Groningen Waterrecreatie), Patrick Brouns, gedeputeerde provincie Groningen (portefeuillehouder van o.a. toerisme en recreatie) verzorgde de opening. Op het programma stonden verder een presentatie van Frits Veldmeijer – Noorderschippers LVBHB over rol en toekomst van het varend erfgoed en een pitch voor ondernemers over ‘De ongekende potenties van het Groninger vaarwater’ met o.a. Henk de Vrieze. Ook Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt, was aanwezig. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter