Groen licht voor fusie HISWA Vereniging en RECRON

http://fusie%20hiswa%20recron
07 december 2018  Laatste update: 15 maart 2023

Per 1 januari 2020 zullen HISWA Vereniging en RECRON als nieuwe organisatie HISWA-RECRON door het leven gaan. Daartoe is donderdag 6 december op de Algemene Ledenvergadering van beide organisaties besloten.

HISWA Vereniging – ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport – en RECRON – brancheorganisatie voor recreatieondernemers – kondigden de voorgenomen fusie eerder aan.

Fusie

Beide Algemene Ledenvergaderingen vonden tegelijkertijd plaats bij De Eemhof in Zeewolde. Het voorgenomen fusiebesluit werd apart voorgelegd aan de leden. Alle aanwezigen stemden positief waarmee groen licht is gegeven om te werken aan de nieuwe vereniging HISWA-RECRON in 2020. Het jaar 2019 wordt gebruikt om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor de fusie.

Sterke toekomst

Geert Dijks, nu nog directeur van HISWA Vereniging, wordt straks directeur van de nieuwe vereniging HISWA-RECRON. Hij verheugt zich op de nieuwe periode en de kansen die de fusie met zich meebrengt: “Samen maken we ons sterker voor de toekomst. RECRON en HISWA hebben veel gemeenschappelijk en vullen elkaar op onderdelen goed aan. Beide merken staan goed bekend: RECRON vooral bij de overheid en HISWA vooral bij consumenten. RECRON heeft een groot ledenvolume en is sterk in lobby. HISWA heeft veel expertise op het gebied van marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid. Er komen straks drie afdelingen: een afdeling Recreatie & Leisure, een afdeling Jachtbouw & Watersport en een afdeling Beleid & Advies waar specialisten samenwerken op het gebied van sociaal beleid, juridisch advies, productontwikkeling, trainingen en ledenvoordeelprogramma’s.”

Merk HISWA

Binnen de afdelingen zijn er mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsgroepen en commissies met eigen werkprogramma’s. Zoals voor kampeerbedrijven, groepsaccommodaties en buitensportbedrijven, maar ook voor jachtservicebedrijven en het superjachtcluster. Het merk HISWA blijft overeind. Bijvoorbeeld voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen. Maar ook voor de beurzen en exportprogramma’s als de HISWA Holland Yachting Group.

Natuurlijke partners

Met deze fusie ontstaat een sterke autoriteit van 2.500 ondernemers. RECRON heeft ruim 1.600 aangesloten ondernemers in de vrijetijdssector. Van kampeerbedrijven tot grote bungalowconcerns en van groepsaccommodaties tot dagrecreatiebedrijven. Deze ondernemingen zijn allemaal actief in toerisme, recreatie en vrije tijd. HISWA Vereniging heeft 850 leden en kent naast grote afdelingen op het gebied van jachtbouw en handel, een behoorlijk aantal leden dat actief is in de vrijetijdssector. Juist op dat vlak zijn RECRON en HISWA natuurlijke partners.

Organisatie

De bureauorganisatie bestaat straks uit circa 30 professionals. Voor de nieuwe kantoororganisatie van HISWA-RECRON wordt nieuwe huisvesting gezocht in het midden van het land. RECRON houdt nu nog kantoor in Zeist en HISWA in Amsterdam. Meer informatie over de fusie is te vinden op de nieuwe website: hiswarecron.nl.

Op de foto: Peter Brussel, algemeen voorzitter bij HISWA Vereniging, en Cees Slager, algemeen voorzitter bij RECRON, proosten op het nemen van het fusiebesluit.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter