Motie voor verbreding Lorentzsluizen bij Kornwerderzand aangenomen in Tweede Kamer

http://Lorentzsluizen_Kornwerderzand
10 december 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De Tweede Kamer steunt het voorstel van de ChristenUnie en het CDA om voor te sorteren op een realisatiebesluit in 2019 over verbreding van de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Op 4 december werd de motie met ruime meerderheid aangenomen.

Verbreding Lorentzsluizen

De ingediende motie roept minister Van Nieuwenhuizen bovendien op om het voortouw te nemen, in samenwerking met de regio, om de mogelijkheden in beeld te brengen om de financiering rond te krijgen. Eind september werd aan de minister een bidbook vanuit de omliggende provincies overhandigd on de noodzaak van de verbreding te onderstrepen.

Economie en werkgelegenheid

De verbreding van de sluis is van belang voor de economie en werkgelegenheid in de hele IJsselmeerregio. “Waar eerder dit jaar in Den Haag nog het beeld leefde dat vooral Friesland er belang bij heeft, is nu wel duidelijk dat verbreding van de sluis ook nodig is voor de economische ontwikkeling in Overijssel en Flevoland. Het komende jaar moet het ministerie in overleg met de regio toewerken naar een besluit en het voortouw nemen om op zoek te gaan naar financiering voor de resterende middelen. ”, aldus ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).

De motie is unaniem aangenomen door de Kamer.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter