Vaarschool SAW wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2018

http://nationale-motorbootvarenprijs-boot-holland-2018
08 februari 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Op de beurs Boot Holland heeft de jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren vandaag de Nationale Motorbootvaren Prijs 2018 toegekend aan de Vaarschool SAW, een voortrekker in vaaropleidingen voor motorbootvaarders.

S.A.W. “Stichting voor Actieve Watersporters”

In 1990 vond een aantal watersporters, dat er hoofdzakelijk en alleen voor zeilers wedstrijden en op-leidingen waren. Spontaan werd besloten om hier wat aan te doen. Zij begonnen met de organisatie van nautische toertochten en al snel volgden lezingen en vaaropleidingen. Om professioneel te kunnen werken werd de S.A.W. “Stichting voor Actieve Watersporters” opgericht, zonder commerciële be-langen. De S.A.W. kreeg in 1994 als thuisbasis het K.S.C.C.Schipperscentrum dat ligt afgemeerd in de Waalhaven te Nijmegen.

Voor en door motorbootvaarders

De jury heeft bij haar beoordeling het volgende in overweging genomen: De SAW is opgericht voor en door motorbootvaarders en uitgegroeid tot een volwaardige vaarschool met veel aandacht voor het praktijkvaren. Zo wordt als vast onderdeel van de vaarbewijs-opleidingen, een praktijkles gegeven op de Waal, een van de drukst bevaren rivieren van Europa. De SAW heeft samen met de KNMC een speciale opleiding voor het varen op de Rijn in Duitsland ontwikkeld en leidt als enige vaarschool op voor het moeilijke Rijn Sport Patent, vereist voor schepen langer dan 15 meter. Bijzonder is ook dat de SAW zich actief inzet voor het verbeteren van de relatie tussen recreatie- en beroepsvaart.

Nationale Motorbootvaren Prijs 2018

De Nationale Motorbootvaren Prijs is dit jaar voor de zesde keer toegekend en op 8 februari uitgereikt tijdens de openingsdag van Boot Holland in Leeuwarden daartoe in de gelegenheid gesteld door het beursmanagement. De voorzitter van de Stichting Bevordering Motorbootvaren, Oluf van Oosterom, toonde zich daarvoor tijdens zijn toespraak bij de prijsuitreiking zeer erkentelijk.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter