Webinar Human Factors en veilig bedienen van bruggen en sluizen

http://wow-webinar-human-factors-brugbediening
13 maart 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Op 25 maart 2019 organiseert Platform WOW een webinar over Human Factors en het veilig bedienen van bruggen en sluizen. Het webinar is kosteloos te volgen.

Veilige bediening

De naar schatting meer dan duizend beweegbare bruggen in Nederland kennen bij elke brugbeweging veiligheidsrisico’s voor weggebruikers en vaarweggebruikers en in sommige situaties ook voor de bedienaars. Veiligheid rond de bediening van bruggen en sluizen is een resultaat van de samenhang en interactie tussen mens, techniek, organisatie en omgeving.

Human Factors

Platform WOW heeft samen met Intergo een Human Factors methodiek ontwikkeld, die deze samenhang bij de bediening van bruggen en sluizen inzichtelijk maakt. De methodiek toont de relevante Human Factors aspecten en de wijze waarop de techniek, organisatie en omgeving daarop kunnen worden afgestemd.

Jouke Rypkema is sinds 2016 human factors consultant bij Intergo, adviesbureau voor human factors en ergonomie. Zijn interesse gaat uit naar de cognitieve werkbelasting van operators in de procescontrole. De ervaring die hij opdeed op het gebied van commandovoering past hij nu toe op het werken in bedien- en verkeerscentrales.

Volg het webinar

Om het webinar live te volgen is een inlogcode nodig die wordt toegestuurd na aanmelding. Die inlogcode werkt niet alleen voor dit webinar maar voor alle webinars die Platform WOW organiseert. Achteraf is het webinar (zonder inlogcode) ook terug te zien via de website. Let op! Aanmelden voor dit webinar kan tot maandag 25 maart 2019 tot 12 uur via onderstaande link.

Vorig artikel Volgend artikel