Waterbus best gewaardeerde openbaar vervoer van Nederland

http://waterbus
17 april 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Reizigers zijn zeer tevreden als ze met de veerdiensten van Waterbus worden vervoerd. Ze waardeerden deze vorm van openbaar vervoer vorig jaar opnieuw met een hoog cijfer, een 8,5. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer, een landelijk onafhankelijk onderzoek onder reizigers in het stads-en streekvervoer.

Inzet medewerkers

Rik Janssen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een goed alternatief is voor vervoer over de weg. Door innovaties zorgen we ervoor dat er een fijnmazig en duurzaam OV-netwerk komt waardoor Zuid-Holland ook over water de best bereikbare provincie van Nederland is. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal”.

Hoogste score

De Waterbus, de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden, is met het cijfer van 8,5 eerste geworden in de landelijke rangordelijst. Na een score van een 8,0 in 2014, een 8,3 in 2015 een 8,5 in 2016, een 8,5 in 2017 wist Waterbus vorig jaar weer de waardering van een 8,5 van de reizigers te behouden. Het landelijk gemiddelde is een 7,7.

Reizigers van de Waterbus zijn vooral tevreden over de zitplaatsen in de Waterbus, de reissnelheid van het vervoermiddel, de vriendelijkheid van de medewerkers, het gemak bij het instappen en het kopen van een vervoersbewijs. De reizigers zien nog wel graag dat de informatie over vertragingen wordt verbeterd.

(Bron: Nieuwsbrief provincie Zuid-Holland)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter