Nieuwe Reidmarroute binnenkort officieel geopend

http://reidmarroute-werkzaamheden-web
23 mei 2019  Laatste update: 15 maart 2023

De nieuwe Reidmarroute, een voormalige kanoroute vanuit Bolsward over de Blauhûsterpuollen naar Oudega wordt op 7 juni 2019 officieel geopend. De aanleg van de Reidmarroute startte in de zomer van 2018. De nieuwe vaarroute is een samenwerking tussen de provincie Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân.

De route komt onder andere langs de meertjes It Fliet, het Reidmar en het Sipkemar te liggen. Voor de aanleg van de nieuwe Reirdmarroute was het nodig om dammen te verwijderen en bruggen te verhogen of te vervangen. Op een aantal plekken zijn van duikers (buizen waar water doorheen stroomt) onderdoorgangen met een doorvaarthoogte van 1,50 meter gemaakt. Daarnaast is op een aantal plaatsen gebaggerd, dit betekent dat vaarten meer breedte en diepte krijgen.

Electric-only

Een groot deel van de Reidmarroute is straks bedoeld voor elektrisch of hybride aangedreven sloepen en kan ook gebruikt worden door SUPpers (Stand Up Paddle) en kanoërs. Met een elektrische boot ‘horen’ recreanten de rust en ruimte van de Friese Meren, zo schrijft de provincie. Elektrische vaartuigen zijn niet alleen stiller, ze houden het water ook nog eens schoner. Nergens anders in Nederland is de watersport zo groot als in Fryslân. De provincie ziet elektrisch varen daarom als een mooie kans. Met de komst van de Reidmarroute is de provincie weer een electric-only route rijker.

Kaart Reidmarroute

Zie hieronder de kaart van de nieuwe Reidmarroute. Bekijk voor meer de informatiepagina van de provincie Friesland over de route.

reidmarroute-vaarroute-kaartje
Klik voor een vergroting

(Foto boven: Facebookpagina Reidmarroute)

Vorig artikel Volgend artikel