Subsidieregeling Water als Economische Drager weer open

http://ijsselmeergebied
10 mei 2019  Laatste update: 15 maart 2023

In de afgelopen jaren zijn vanuit de subsidieregeling Water als Economische Drager (WED) al veel subsidies verstrekt voor projecten die de kwaliteit van het vaarroutenetwerk in Noord-Holland hebben verbeterd. Deze koers wordt voortgezet en ook dit jaar wordt de WED-regeling weer opengesteld.

Voor subsidies is in totaal € 175.000,- beschikbaar. Aanvragen kunnen tot en met 29 oktober 2019 worden ingediend.

Verbetering routes en netwerken

De provincie Noord-Holland stimuleert en ondersteunt al jaren de totstandkoming en verbetering van sloepenroutes en –netwerken met de subsidieregeling Water als Economische Drager (WED). Ook hierdoor zijn de sloepennetwerken inmiddels over de hele provincie uitgerold. De laatste jaren ligt het accent bij de WED-regeling daarom vooral op het aantrekkelijker maken van deze vaarroutes.

Subsidies

Met subsidies voor investeringen zoals steigers worden voorzieningen gerealiseerd waardoor waterrecreanten ook kunnen aanleggen om aan land te gaan. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een bezienswaardigheid of een horecagelegenheid bezoeken. Ook richt de provincie zich met de WED-regeling nadrukkelijk op de verbetering van de mogelijkheden voor elektrisch varen. Dit door subsidies te verstrekken voor specifieke voorzieningen voor elektrische vaartuigen zoals oplaadpalen.

Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling Water als Economische Drager.

Vorig artikel Volgend artikel