Haarlem opent zeven oplaadpunten voor elektrische boten

http://oplaadpaal-elektrische-boten-haarlem-jurriaan-hoefnagel
06 juni 2019  Laatste update: 31 maart 2023

De gemeente Haarlem heeft op 1 juni de eerste zeven openbare laadpunten voor elektrische boten in gebruik genomen. De palen zijn geplaatst langs vaarroutes waar veel boten varen.

Duurzame vaarstad

Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout: “Haarlem werkt aan een groene, schone en duurzame stad. Ook op en aan het water. Varend in een boot door het Spaarne is extra goed te zien hoe aantrekkelijk onze stad is. Het is belangrijk om Haarlem ook in de toekomst een duurzame vaarstad te laten zijn. Met de nieuwe laadpalen voor elektrische boten zet Haarlem een stap in de goede richting. Haarlemmers kunnen hierdoor ook makkelijker de overstap naar elektrisch varen maken. En het is een warm welkom voor bezoekers met een elektrische boot aan onze stad.”

Langs vaarroutes

De elektrische palen zijn geplaatst langs routes waar veel boten varen. Bezoekers en Haarlemmers met een boot kunnen hun accu’s tijdens een vaartocht door Haarlem opladen. Gedurende de laadtijd mag je de boot afmeren om bij de laadpaal op te laden. De laadpalen zijn mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Laden met app

Met de app van Aanuit.net kunnen bootvaarders laden, te downloaden via de App Store en Google Play. Gebruikers melden zich daar aan, loggen in om te laden en ontvangen achteraf een factuur.

De palen zijn te vinden aan:

  • Jan Gijzenpad, vlakbij het voormalige Haarlem-stadion
  • Disselkade, bij molen De Adriaan
  • Kinderhuisvest, bij de Zijlbrug
  • Raaks, ter hoogte van de bioscoop
  • Raamvest, bij de Stadsschouwburg
  • Kampervest, bij de Eendjesbrug
  • Amerikavaart, bij het Lintumpad

Foto: Laadpaal voor elektrische boten aan de Disselkade, vlakbij molen De Adriaan (Jurriaan Hoefsmit)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter