Nieuw sluizencomplex Havenkwartier Zeewolde eind augustus geopend

http://Zeewolde_havenkwartier_sluisdeur-strukton-web
21 augustus 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Het nieuwe sluizencomplex bij het Havenkwartier in Zeewolde is bijna klaar. De officiële opening staat gepland voor 29 augustus. De bijbehorende nieuwe vaarroute Blauwe Diamant kan daarna ook gebruikt worden.

Havenkwartier

Het sluizencomplex bij de toekomstige wijk Havenkwartier bestaat uit een keersluis en een schutsluis. De keersluis bestaat uit een set deuren die gedurende het vaarseizoen open zullen staan. Deze sluis vormt de toegangspoort voor boten vanuit het Wolderwijd naar de woonwijk en verder. In de winter zijn de sluisdeuren gesloten.

Blauwe Diamant

De schutsluis geeft met een verval van 5,20 meter toegang tot de nieuwe vaarroute Blauwe Diamant. Via de sluis, aan de achterkant van de nieuwe wijk, kunnen boten langs de aanpalende Polderwijk richting de Hoge Vaart varen.

Opening

De ontwikkelaar laat aan Omroep Flevoland weten momenteel de laatste tests uit te voeren voor de officiële opening op 29 augustus 2019. Aanvankelijk was het plan om de sluis eerder in het seizoen gereed te hebben. De sluis kan tot half oktober gebruikt worden.

© foto boven: Strukton projectpagina Havenkwartier-Zeewolde

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter