Waterstad Sneek houdt enquête over plannen bevaarbaar maken grachten

http://Waterstad-sneek-visualisatie
09 oktober 2019  Laatste update: 15 maart 2023

De nieuwe stichting Waterstad Sneek heeft het plan de grachten van Sneek bevaarbaar te maken. Tot eind november 2019 vraagt de stichting middels een enquête aan iedereen zijn mening of ideeën voor Sneek kenbaar te maken.

Waterstad Sneek

Sinds begin oktober 2019 treedt de organisatie naar buiten met ambitieuze plannen. “De grachten van Sneek bevaarbaar maken: dat is wat wij graag willen. Aanleggen met je sloep bij een terrasje in de binnenstad, vanaf daar op ‘e struun. De sterke punten van Sneek versterken. Waterstad Sneek: bruisend, authentiek en krachtig. Waar wachten we nog op?” zo staat op de website te lezen.

Bevaarbaar maken

Om de stadsroute door Sneek te realiseren zijn er verschillende werkzaamheden nodig. De grachten liggen er al, maar op een aantal plekken moeten de bruggen hoger worden, zodat de boten er onderdoor kunnen. Ook wil de stichting nieuwe aanlegplekken, een stadstuin en terrassen aan het water realiseren.

Op de website worden de plannen ondersteund met een aantal visualisaties, onder andere van de Koningsbrug en de Kerkgracht. Het zijn visualisaties, de ontwerpen staan dus nog niet vast. Daarover wil de stichting in gesprek met de inwoners en ondernemers van Sneek, via de online enquête op waterstadsneek.nl/geef-je-mening.

(Bovenstaande afbeelding is een van de visualisaties van Waterstad Sneek)

Vorig artikel Volgend artikel