Lancering ‘Plan Ruimte voor Levende Rivieren’ op 27 november

http://plan-levende-rivieren.jpg
18 november 2019  Laatste update: 20 maart 2023

De NGO Coalitie Rivieren Natuurlijk presenteerde eind 2017 een nieuwe visie; Ruimte voor Levende Rivieren. De afgelopen twee jaar is de samenwerking opgezocht met verschillende sectoren (scheepvaart, delfstofwinning, landbouw, hoogwaterveiligheid, recreatie en woningbouw) om gezamenlijk te kijken hoe deze visie concreet in te vullen, welke functiecombinaties mogelijk en gewenst zijn en welke ruimtelijke ingrepen en ontwerpprincipes daarvoor nodig zijn.

Aanpak

De aanleiding: Als gevolg van klimaatverandering staat Nederland opnieuw voor grote opgaven. Een lange termijn- en integrale aanpak is nodig om meer ruimte te scheppen voor levende en klimaatbestendige rivieren waardoor natuur kan floreren en mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren.

Lancering plan Ruimte voor Levende Rivieren

Op 27 november vindt de lancering plaats van het ‘Plan Ruimte voor Levende Rivieren’. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat neemt de geconcretiseerde plannen in de vorm van ambitiekaarten en uitgewerkte concepten van functiecombinaties in ontvangst.

Lees meer over het programma.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter