Tasmanroutes door provincie Groningen gepresenteerd

http://tasmanroutes-tasmanvaarkaart-groningen
17 december 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Op 14 december is tijdens WinterWelvaart in Sappemeer de vaarkaart met Tasmanroutes gepresenteerd. De Tasmanvaarkaart toont de belevingsvolle aanloop- en doorgaande vaarroutes naar en door de provincie Groningen, langs aantrekkelijke steden en de maritieme musea.

Tasmanvaarkaart

De nieuwe vaarkaart is een initiatief van GROMMO (Groninger Maritieme Musea Overleg). Deze tien musea hebben samen de vaarkaart opgesteld die de recreatievaart routes biedt naar Delfzijl, Groningen, Lauwersoog, Lutjegast, Nieuwe Pekela, Sappemeer, Termunterzijl, Veendam, Zoutkamp en Zuidhorn.Behalve de vaarroutes laat de Tasmankaart (98 x 68 cm) plattegronden met aantrekkelijke aanlegplaatsen zien in karakteristieke steden. Wetenswaardigheden over historie, landschap, bezienswaardigheden en vaarroutes, kunnen van de bijbehorende website worden gedownload.

“Bootjevaarders zoeken als zij aanleggen naar dezelfde authentiek beleving als andere toeristen”, zegt Leonard Teerling, lid van het regioteam van het Watersportverbond en de vaarverkenning ANWB tegen Dagblad van het Noorden. “Plezierschippers hebben namelijk ook allemaal fietsen aan boord.”

Tasmanroutes

Op www.tasmanroutes.nl vinden plezierschippers ook informatie over vaarwegen en aanlegplaatsen vanaf IJsselmeer, Randmeren, Gelderse IJssel en Duitsland. Aan de website wordt momenteel nog gewerkt, maar voor het vaarseizoen 2020 zullen de ontbrekende onderdelen zijn toegevoegd. Tasmanroutes is tot stand gekomen met steun van de provincie Groningen in het kader van de de subsidieregeling Toeristische Themaroutes.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter