Boot Holland trekt 26.000 bezoekers

http://boot-holland-2020-veiligheidsplein
21 februari 2020  Laatste update: 15 maart 2023

De dertigste editie van Boot Holland heeft zo’n 26.000 bezoekers getrokken. Dat is minder dan vorig jaar, volgens de organisatie is dat onder meer te wijten aan de storm die over het land ging. Opvallend was verder het aantal internationale bezoekers, ruim acht procent kwam uit het buitenland.

Nieuwe pleinen

De 2020-editie van Boot Holland bood diverse nieuwe onderdelen, passend bij de ontwikkelingen in de watersport. Zo waren er onder meer twee nieuwe pleinen: het Hengelsport- en het Fossielvrij varen plein. Veiligheidscampagne Varen doe je Samen! stond, net als eerdere jaren, op het Veiligheidsplein. Daar werd, samen met diverse partners, voorlichting gegeven over veiligheid op het water, alternatieve vaarroutes en konden jong en oud de Vaarquiz komen spelen. Lees ook het verslag op de website van Varen doe je Samen!.

Fossielvrij Varen Plein

Het Fossielvrij Varen Plein, mede georganiseerd door het SEFFF, heeft volgens de organisatie ook veel belangstelling getrokken. “Elektrisch en fossielvrij varen is een trend die de komende jaren steeds verder doorontwikkeld. Met het opzetten van dit plein is de aftrap gegeven aan dit fenomeen op Boot Holland” aldus het beursmanagement.

Funpavilljoen

Met het Funpaviljoen werd ingespeeld op de toekomstige watersporters. Ruim 400 basisschoolleerlingen kwamen naar Boot Holland om kennis te maken met de watersport. Er was een compleet programma samengesteld waarbij ze konden suppen, varen op een reddingsboot en middels een speurtocht langs de deelnemers gingen. Ook het Veiligheidsplein (zie foto boven) was onderdeel van de speurtocht.

2021

De 31e editie van Boot Holland vindt plaats van 12 t/m 16 februari 2021. Hiermee gaat de organisatie mee in de lijn van Boot Düsseldorf die ook een week opgeschoven is. Op de eerste dag van Boot Holland werd ook de jaarlijkse Motorbootvarenprijs uitgereikt en vond de ondertekening van het convenant Varen doe je Samen! 2020-2025 plaats.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter