Bedieningstijden bruggen en sluizen Friesland vanaf 1 mei verruimd

http://haven-brug-warns-bediening-fryslan-wikipedia.
29 april 2020  Laatste update: 15 maart 2023

De provincie Fryslân gaat vanaf 1 mei de bruggen en sluizen in de provincie van 09:00 uur tot 19:00 uur en op zondagen bedienen. Eerder werd de bediening van bruggen en sluizen beperkt vanwege de coronamaatregelen.

Veiligheid

De provincie en de gemeenten laten weten gezamenlijk op te trekken om daarmee de drukte op de piektijden te verminderen. “We willen geen opstoppingen bij de bruggen, maar doorstroming. Dat komt de veiligheid op het water ten goede.”

Bedieningstijden bruggen en sluizen

De bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Friesland wordt daarmee weer zo goed als ‘normaal’. Bekijk een overzicht van de bedieningstijden van provinciale bruggen en sluizen in Friesland. Voor de bediening van gemeentelijke bruggen kunnen mensen terecht op de website van de betreffende gemeente.

Konvooivaarten Turfroute

De Turfroute is open van 15 mei t/m 15 september 2020. De bruggen en sluizen worden op deze route bediend van 9.30 uur tot 16.30 uur zonder middagpauze. Op zon- en feestdagen worden de bruggen en sluizen niet bediend met uitzondering van de zondagen in juli en augustus.

Polderhoofdkanaal

Het  Polderhoofdkanaal wordt van 15 mei t/m 15 september, dagelijks van 9.30 uur – 16.30 uur bediend. Meer informatie is te vinden op de website van gemeente Opsterland.

Brugbediening provincie Groningen

Actuele informatie over maatregelen brugbediening provincie Groningen

© Foto boven: Brug en haven van Warns – via Wikipedia.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter