Gemeente Utrecht plaatst innovatieve ‘oplaad-Meerpaal’

http://oplaad%20meerpaal%20utrecht
28 april 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Op verschillende plekken in de Utrechtse binnenstad zijn nieuwe ‘oplaad-Meerpalen’ geplaatst. Het gaat om walstroomkasten die eruitzien als een meerpaal. Via de nieuwe oplaadpalen kunnen elektrische recreatieboten opgeladen worden.

Utrecht

De gemeente Utrecht stimuleert emissieloos varen in en om de stad door de ligplaatsen voor boten met lage uitstoot ook tegen lagere kosten aan te bieden. Eind 2019 bleek uit cijfers van de gemeente dat inmiddels op ongeveer een derde van de ligplaatsen in de stad, elektrische recreatieboten liggen. Havenmeester Frank van Kleef sprak eerder in een interview met AD de verwachting uit dat dat aantal snel verder zal toenemen.

Oplaad-Meerpaal

Dat leidt automatisch ook tot een toenemende behoefte aan oplaadpalen. Sjors van der Zanden, ontwikkelaar van de ‘oplaad-Meerpaal’: “Een dergelijk laadpunt past door haar ontwerp naadloos in de omgeving en stelt gemeenten in staat om het landschapsbeeld niet te verstoren en tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende behoefte en noodzaak voor laadpunten ten behoeve van de pleziervaart”.

© Foto boven: Orange Power Systems

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter