‘Gedragscode corona voor waterrecreanten’ opgesteld

http://gedragscode%20waterrecreatie%20corona
07 april 2020  Laatste update: 15 maart 2023

HISWA-RECRON heeft, samen met gemeente Wijdemeren en de Coöperatie Gastvrije Randmeren, een gedragscode opgesteld voor waterrecreanten. Deze code moet ervoor zorgen dat de RIVM-maatregelen ook op het water worden nageleefd.

Gedragscode watersporters

Natuurlijk moet iedereen zo veel mogelijk thuisblijven, maar als mensen toch het water op gaan, is het belangrijk om dit op verantwoorde wijze te doen. “Wij hebben voor de jachthavens het HISWA-RECRON Protocol Maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus” opgesteld, vertelt Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA-RECRON. “Ter aanvulling hierop kunnen watersportbedrijven nu deze gedragscode communiceren naar hun klanten, zodat zij geattendeerd worden op verantwoord gedrag op het water”.

Goede voorbereiding

“In de gedragscode adviseren wij bijvoorbeeld om niet met twee boten naast elkaar te gaan liggen bij de wachtsteigers voor de sluizen en om, bij het aanleggen van open boten aan openbare steigers, een box vrij te houden tussen de boten”, aldus Krijger. Ook wijst de gedragscode op de beperkingen en wijzigingen in sluis- en brugbedieningen. Het advies: ga goed voorbereid op pad om onaangename verrassingen onderweg te voorkomen. Op www.vaarweginformatie.nl is de laatste informatie te vinden.

Samenwerking

De Gedragscode is opgesteld in samenwerking met gemeente Wijdemeren en de Coöperatie Gastvrije Randmeren waarin zestien gemeenten, van het Gooimeer tot het Drontermeer, participeren. De opstellers van de gedragscode willen dat tijdens de coronacrisis watersporten en verblijf in de open natuur mogelijk blijft.

Namens de Randmeren geeft Rita Braam van de Coöperatie Gastvrije Randmeren aan: “Even buiten zijn om een frisse neus te halen, lichaamsbeweging op het water en genieten van de natuur is wat in ons uitgestrekte gebied past en met deze gedragscode kunnen we gezinnen of sportievelingen blijven ontvangen op het water”. De gedragscode komt zo breed mogelijk ter inzage.

Bekijk de ‘Gedragscode voor de Waterrecreant‘ (PDF) zoals die door HISWA-RECRON, gemeente Wijdemeren en de Coöperatie Gastvrije Randmeren is opgesteld.

© Foto boven: Zicht op gemaal Hertog Reijnout overzijde van het Nijkerkernauw (2014) – Gouwenaar via Wikipedia

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter