Voucherregeling voor watersport- en recreatiebranche rond

http://voucherregeling-watersport-waterrecreatiebranche
14 april 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Brancheorganisatie HISWA-RECRON stelt een voucherregeling voor de watersport- en recreatiebranche in. Het betreft een regeling die in het leven is geroepen vanwege annuleringen die verband houden met de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het corona-virus.

Vouchers

De voucher geeft het recht om het bedrag dat eerder is aanbetaald, te gebruiken voor een nieuwe boeking bij hetzelfde watersport- of recreatiebedrijf op een later tijdstip.De regeling kan worden toegepast op alle boekingen en reserveringen in de watersport- en recreatiesector: voor verblijf, vermaak, verhuur, arrangementen, trainingen of combinaties daarvan.

Afstemming

De regeling is volgens HISWA-RECRON met de grootste zorgvuldigheid tot stand gekomen, in nauwe afstemming met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Watersport- en recreatiebedrijven kunnen een voucher inzetten voor annuleringen vanaf 13 maart jl.

’Rust en zekerheid’

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON: “We realiseren ons goed dat een voucherregeling geen luxe is, maar een uitstelmaatregel in deze extreme noodsituatie met zware maatregelen van de overheid waar ondernemingen ook niets aan kunnen doen. De regeling geeft de consumenten rust en zekerheid. Als zij een verblijf, boot of arrangement geboekt hebben, zijn ze met onze voucher ervan verzekerd dat die boeking ook wordt uitgevoerd. Dit jaar nog en anders wel volgend jaar. En uiteraard helpen we hiermee onze aangesloten ondernemers: zij krijgen zo de tijd om de crisis het hoofd te bieden en te overleven. Immers, we willen dat Nederland Vakantieland ook na deze crisis nog bestaansrecht heeft. ”

HISWA-RECRON-leden lezen (na inlog) meer over de voucherregeling op de website van de brancheorganisatie.

Vorig artikel Volgend artikel