Watersportverbond presenteert ‘protocol Jeugdsport’ voor watersporten

30 april 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Sinds 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het Watersportverbond heeft daarom een gerichte vertaling van het protocol Jeugdsport van NOC*NSF, naar de watersport gemaakt. ‘Jeugd mag weer varen, dat doen we zo!’

Binnen de richtlijnen

Deze vertaling heeft betrekking op de disciplines zeilen, kanovaren, suppen, windsurfen en kitesurfen. Verenigingen en vaarscholen kunnen hier direct mee aan de slag. Dit document past binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Kennisdossier

In het kennisdossier coronavirus en watersport van Watersportverbond is naast het protocol jeugdsport ook een lijst met veel gestelde vragen, een toolkit met communicatiemiddelen en diverse uitingen die in de communicatie naar (jeugd)leden, ouders, bezoekers, trainers en andere belanghebbenden gestuurd kunnen worden, te vinden. Het dossier wordt op elk vlak voortdurend aangevuld. Zie hieronder een voorbeeld van de communicatiemiddelen die het Watersportverbond ontwikkeld heeft:

 

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter