RAI: HISWA Amsterdam Boat Show gaat met pensioen

http://hiswa-rai-varendoejesamen-stand-hiswa-amsterdam-anne-hamers-fotografie
18 juni 2020  Laatste update: 15 maart 2023

De in maart 2020 vroegtijdig beëindigde 65e HISWA Amsterdam Boat Show blijkt de laatste editie geweest te zijn. RAI Amsterdam heeft besloten te stoppen met het organiseren van de HISWA Amsterdam Boat Show, zo maakte de beursorganisatie bekend.

Icoon

In een brief aan de exposanten schrijft Eline Deijs, Director Marketing RAI Amsterdam:
“Al langer vragen velen van u om één sterk watersportevenement. De HISWA Amsterdam Boat Show is een icoon in de watersport en we zijn er trots op dat we haar samen met u mochten organiseren. Bijna 50% van de exposanten neemt deel aan zowel de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam als de HISWA te Water in Lelystad. Velen geven aan dit als een te grote marketinginvestering te ervaren”.

Ruimte voor HISWA te Water

Net als andere beurzen had ook de HISWA-beurs in de RAI de afgelopen jaren te kampen met dalende bezoekersaantallen. De ‘natte’ HISWA te Water, die in 2018 naar een nieuwe locatie in Lelystad verhuisde, wist daarmee het tij te keren en trok afgelopen jaar juist meer bezoekers.

“Met het beëindigen van de HISWA Amsterdam Boat Show bieden we ruimte aan de HISWA te WATER, georganiseerd door HMM Exhibitions. Merkeigenaar van de beurzen Vereniging HISWA-RECRON steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.” vervolgt Deijs. Onlangs werd overigens bekend dat de HISWA te Water in 2020 vanwege de coronamaatregelen niet door zal gaan.

Vorig artikel Volgend artikel