Update juni: Waterrecreatie in tijden van corona

http://corona-header2-stap-voor-stap-wat-kan-wanneer-9-juni
19 juni 2020  Laatste update: 15 maart 2023

De maatregelen die verdere verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen, worden steeds verder versoepeld. Havens, vakantieparken en voorzieningen gaan of zijn op steeds meer plekken open en ook reizen naar het buitenland wordt weer mogelijk. Toch gelden er ook nog beperkingen. Wat betekent dit voor waterrecreatie?

Basisadviezen die blijven gelden zijn:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius en laat je testen!
  • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Vermijd drukte

Per 1 juli worden de regels verder versoepeld. In onderstaande poster een overzicht van de wijzigingen die per 1 juli van kracht worden. Omdat het ernaar uitziet dat veel Nederlanders vakantie in eigen land zullen vieren, is de boodschap van de Rijksoverheid: ‘Vermijd drukte en houd afstand’. Dat geldt ook voor wie het water op gaat, zo blijkt uit de oproep van Rijkswaterstaat.

corona-stap-voor-stap

 

Meer informatie

Diverse regionale vaarwegbeheerders nemen maatregelen vanwege het virus. Check ook de noodverordeningen van de veiligheidsregio’s voor mogelijke specifieke regels op het gebied van waterrecreatie. Actuele berichten staan op de berichtenpagina van www.vaarweginformatie.nl. Zie ook het Overzicht gewijzigde bedieningsregimes wegens coronavirus. Partners in ons bestuur en het Netwerk Waterrecreatie hebben allemaal hun eigen rol in deze bijzondere tijd. Via hun websites wordt veel informatie gegeven over de maatregelen die van invloed zijn op hun leden/doelgroepen. Onderstaand een overzicht met een aantal relevante links met meer informatie:

 

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter