Aandacht voor Gedragscode Waterrecreatie IJsselmeergebied gevraagd

http://gedragscode-recreatie-ijsselmeergebied
23 juli 2020  Laatste update: 31 maart 2023

De initiatiefnemers achter de Gedragscode Waterrecreatie IJsselmeergebied vragen ook deze zomer aandacht voor deze gedragscode. De code, die in 2016 werd opgesteld, is nog steeds relevant en wordt daarom opnieuw onder waterrecreanten gedeeld.

Gedragscode Waterrecreatie IJsselmeergebied

De gedragscode is een aantal jaar geleden samen met de Watersportrecreatie IJsselmeergebied opgesteld, met als doel om het wederzijds begrip tussen natuur en waterrecreatie te vergroten. Het idee achter deze gedragscode is dat waterrecreatie én natuurbelangen in het lJsselmeergebied prima samen kunnen gaan, zolang er rekening wordt gehouden met een aantal simpele spelregels.

Samenwerking

De gedragscode is één van de resultaten van een jarenlange samenwerking tussen Watersportverbond, Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk, Vogelbescherming Nederland, HISWA Vereniging, Sportvisserij Nederland en de Vereniging voor Beroepschartervaart en Rijkswaterstaat IJsselmeergebied. De code is vastgelegd in het Beheerplan Natura 2000 voor het lJsselmeergebied en stimuleert waterrecreanten verantwoord om te gaan met dit natuurgebied.

Naar de Gedragscode Waterrecreatie IJsselmeergebied in de Kennisbank.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter