Contactloos betalen in Hoornse havens

http://contactloos-betalen-hoorn-Simon-Broersma-scant-QR-code.jpg
03 juli 2020  Laatste update: 15 maart 2023

In de havens van Hoorn is een nieuwe betaalmethode geïntroduceerd. Bezoekers betalen hun verblijf voortaan gemakkelijk door een QR-code te scannen. Deze code staat op de centrale stroomkasten op beide kades van de Binnenhaven, op de Doelenkade en het Baadland.

Veilig betalen

Wethouder Simon Broersma: “Dit innovatieve betaalsysteem was al voor de corona-uitbraak in ontwikkeling. We hebben het proces versneld, zodat bezoekers in de zomervakantie de nieuwe betaalmethode al kunnen gebruiken. Het is een simpele, snelle en veilige manier van contactloos betalen. Zo maken we het nóg aantrekkelijker om naar de havens van Hoorn te komen”.

Werkwijze

De nieuwe betaalmethode werkt als volgt:

1. Scan de QR-code met de camera van een smartphone of tablet.
2. Ga akkoord met de doorverwijzing naar i-Marina.eu.
3. Vul de gevraagde gegevens in, zoals de bootnaam en -lengte, het aantal passagiers en het aantal verblijfnachten. Het systeem berekent het tarief.
4. Kies een betaalmethode en voltooi de betaling. De havendienst en bezoeker ontvangen automatisch een bevestiging van de boeking. De bezoeker ontvangt ook direct het WiFi-wachtwoord en de toegangscode van het toiletgebouw.

De betaalwijze is in gebruik in de haven van Hoorn bij beide kades van de Binnenhaven, op de Doelenkade en het Baadland.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter