Hoogheemraadschap Rijnland presenteert Rijnlandse vaarroutes

http://vaarroutes-rijnland-warmond-leede
27 augustus 2020  Laatste update: 15 maart 2023

In het kader van het 765-jarige jubileum van Hoogheemraadschap Rijnland heeft het waterschap diverse vaarroutes door het Rijnlands gebied ontwikkeld. De eerste twee zijn reeds beschikbaar, er volgen nog drie routes.

Routes Rijnland

“Bij Rijnland vieren we ons 765-jarige jubileum. Daarom trakteren wij op diverse mooie vaarroutes. Het zijn prachtige tochten die je meevoeren langs locaties die kenmerkend zijn voor ons werk en onze levendige historie. We willen dat mensen kunnen genieten op het water en daar doen we van alles aan” aldus Rijnland.

Dijkgraaf Rogier van der Sande vertelt over wat varen in Rijnlands gebied zo bijzonder maakt:

Gratis downloaden

De eerste twee routes zijn al klaar. Dit zijn de Ringvaart rondom de Haarlemmermeer en de Leidsevaart-Ringvaart. De routes die binnenkort volgen zijn Regio Leiden, Gouwe – Oude Rijn en Oude Rijn – Nieuwkoopse plassen. Bijzonder aan de routes is dat ze je niet alleen voeren langs de mooiste natuur, maar ook langs plekken die kenmerkend zijn voor het werk en de geschiedenis van Rijnland.

De Rijnlandse vaarroutes zijn gratis te downloaden in de app van sloepennetwerk.nl.

Verder is er van elke vaarroute een fysieke kaart met leuke feiten over de watertaken. Deze kaarten zijn te verkrijgen bij diverse VVV’s, gemeenten, sluizen, jachthavens en sloepenverhuurbedrijven op de routes.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter