Tweede maaironde waterplanten van start

http://maaien-waterplanten-gastvrije-randmeren
01 augustus 2020  Laatste update: 20 maart 2023

Op het Gooimeer en het Eemmeer start de tweede maaironde van waterplanten. Dat meldt de cooperatie Gastvrije Randmeren. Op het Gooimeer is op 29 juli de tweede ronde gestart, op 5 augustus start het maaien ook op het Eemmeer.

Trage groei

In de afgelopen weken waren de Randmeren in afwachting van groei van de waterplanten, die dit jaar wat trager is dan anders, zo meldt Gastvrije Randmeren op de website. “Inmiddels is duidelijk, de aangroei in het snelvaargebied Gooimeer is fors. De Tweede maaironde start op woensdag 29 juli op het Gooimeer in het snelvaargebied en vervolgens het aansluitende wedstrijdvaargebied.”

Voor het Eemmeer wordt een start van de tweede maaironde op woensdag 5 augustus voorzien. De volgorde van de maaigebieden wordt nog bepaald op basis van de lokale inspecties door de bestuursleden van de Stichting Maaien Waterplanten Randmeren.

(© foto boven: Gastvrije Randmeren)

Vorig artikel Volgend artikel