Vijf winnaars bij verkiezing Boot van het Jaar 2020

http://boot-van-het-jaar-hiswatewater-Evert-Stel-_-oeuvreprijs
26 september 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Ondanks dat de Hiswa te water 2020 werd afgelast als gevolg van het coronavirus, werden begin september de prijzen in het kader van de Boot van het Jaar verkiezing uitgereikt. Het gaat in de nieuwe opzet om vier juryprijzen en een publiekprijs. Dit zijn de winnaars:

Boot van het jaar

De Boot van het Jaar Innovatieprijs werd gewonnen door Steeler Yachts uit Steenwijk voor hun nieuwe Steeler Bronson 50. Deze prijs is bedoeld voor nieuwe boten die beschikbaar zijn voor de consument en waarbij innovatie een essentieel onderdeel uit maakt van het concept. Het innovatieve van de Bronson 50 zit in de open verbinding tussen twee leefruimten met een glazen plafond en de bimini die niet alleen tegen de zon beschermt, maar door de kantelfunctie ook tegen de wind.

De Boot van het Jaar Oeuvreprijs ging naar Evert Stel. Deze prijs is voor een Nederlandse persoon die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport verdienstelijk heeft gemaakt en daar niet eerder voor is gelauwerd. Evert kreeg de prijs door zijn werk als bootbouwer en jachtontwerper, maar ook als initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Stichting Vaarwens, die vaartochten voor mensen in hun allerlaatste levensfase organiseert.

Natural Yachts uit Heeg werd winnaar van de Boot van het Jaar Start-up prijs. Deze prijs is voor een Nederlands watersportbedrijf, niet ouder dan 5 jaar, dat met een nieuwe formule of in nieuwe doelgroepen met innovatieve producten aantoonbaar succesvol is.

Natural Yachts is een jong familiebedrijf dat zich richt op duurzaam varen. In het ‘experience center’ kunnen consumenten kennis maken met de verschillende vormen van elektrisch varen en dankzij de verhuur kunnen ze de jachten gedurende een langere tijd ervaren.

SloepNed Watersport uit Balk werd de winnaar van de Boot van het Jaar Lokale Held Prijs. Dit is een prijs voor een bedrijf, dat is gespecialiseerd in één segment, georiënteerd op de Nederlandse markt, lokaal bekend, maar dat nationale belangstelling verdient. Bijzonder is de verrassende marktcommunicatie van SloepNed. Op YouTube hebben zij een laagdrempelig informatiekanaal, dat educatief en authentiek op een duidelijke manier vooral nieuwe watersporters informeert over zaken rond het varen en hun boot.

Bij de keuze van de Boot van het Jaar Publiekslieveling had de jury van 12 watersportdeskundigen geen stem. De publiekslieveling moest na 1 oktober 2019 zijn gelanceerd, beschikbaar op de Nederlandse markt en goedkoper dan de concurrentie. Volgens duizenden online stemmers voldeed de Cooper 680, een moderne, fraai gelijnde tender, het best aan deze omschrijving.

Hiswa te water 2021

De Boot van het Jaar verkiezing is een initiatief van de Hiswa te water organisatie. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij de jury alleen online bijeenkwam. Volgend jaar worden de prijzen naar verwachting uitgereikt tijdens de Hiswa te water, gepland van 1 tot en met 5 september 2021 in de Bataviahaven Lelystad.

Op de foto: Evert Stel en Inge de Graaf van Stichting Vaarwens – © Hiswa te water.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter