Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard presenteert ‘Beleidsuitwerking Varen’

http://Rotterdam-Hillegersberg_De_Prinsenmolen_vanaf_overzijde_Rotte
27 oktober 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Op veel wateren in het gebied van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wordt gevaren. Dit waterschap heeft daarom onlangs de Beleidsuitwerking Varen gepubliceerd. Daarin zijn de beleidsuitgangspunten vastgesteld voor de taken en verantwoordelijkheden van het waterschap op het gebied van de recreatievaart.

Randvoorwaarden

In de ‘Beleidsuitwerking Varen’ stelt het waterschap zich positief tegenover waterrecreatie in haar gebied. “We stellen ook randvoorwaarden zodat het varen niet ten koste gaat van andere functies van het water. Op veel wateren in het gebied zijn we ook nautisch beheerder. Dat wil zeggen dat we daar – waar nodig – het vaarverkeer regelen op grond van de Scheepvaartverkeerswet” aldus het waterschap.

Vaarwegbeheerder

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is ook vaarwegbeheerder op de doorgaande route via de Ringvaart van de Zuidplaspolder en de Rotte. Het waterschap zorgt ervoor dat mensen hier kunnen varen o.a. door (twee sluizen) te beheren. In de beleidsuitwerking Varen is vastgelegd welke rol er ligt, en hoe het waterschap daar in grote lijnen invulling aan geeft.

Naar de Beleidsuitwerking Varen van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

© foto: De Rotte (via Wikipedia)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter