Nieuwe vervoerder en schone schepen voor de Waterbus

http://waterbus%20nieuwe%20vervoerder
19 oktober 2020  Laatste update: 15 maart 2023

De Waterbus heeft vanaf 1 januari 2022 een nieuwe vervoerder: Aqualiner en Swets ODV Maritiem. Zij zullen reizigers met nieuwe, schone schepen vervoeren tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Vrijdag 9 oktober werd de overeenkomst tussen de nieuwe vervoerder, provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden getekend.

Nederlandse Waterbus

Gerbrand Schutten en Maurice Swets, oprichters van Aqualiner en Swets ODV Maritiem, zijn enthousiast. ”We zijn bijzonder blij dat we vanaf 2022 ook de Nederlandse Waterbus tot onze activiteiten mogen rekenen. Het is altijd onze droom geweest om de vele reizigers in de regio Rotterdam-Drechtsteden te mogen bedienen.”

Schone en duurzame schepen

De nieuwe vervoerder heeft een hybride, snelle veerboot ontwikkeld voor de route tussen Dordrecht en Rotterdam. Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Met dit contract tekenen we voor de toekomst. En die ziet er rooskleurig uit: klantgericht, innovatief en goed voor het milieu. We gaan varen met de modernst mogelijke vloot: met hybride, maar ook volledig elektrische en emissievrije vaartuigen. In onze eigen provincie ontwikkeld. Door de Combinatie samen met Damen Shipyards uit Gorinchem. Met meer faciliteiten voor fietsers en rolstoelgebruikers. Dit alles zal de Waterbus nog populairder maken dan die nu al is. Zo wil de Zuid-Hollander vervoerd worden!”

Verbetering in de dienstregeling

Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk. Een wens uit de Drechtsteden wordt hiermee werkelijkheid.

Thuishaven

Zwijndrecht wordt de nieuwe thuishaven voor de schepen in dit gebied. Daar worden de accu’s opgeladen en zullen de nieuwe waterbussen overnachten. Aqualiner en Swets ODV Maritiem zal daar ook het reguliere onderhoud aan de schepen uitvoeren.

(Bron en foto: Provincie Zuid-Holland)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter