Pleidooi Blauwe Hart Natuurlijk: geen windmolens en zonnepanelen in Natura-2000 gebieden

http://doorvaart-windparken-windmolenparken-noordzee-unsplash
28 oktober 2020  Laatste update: 20 maart 2023

In een gezamenlijke zienswijze voor de concept RES Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid hebben hebben partners in de coalitie Blauwe Hart Natuurlijk gepleit om geen windmolens en zonnepanelen in Natura-2000 gebieden en belangrijke vogelgebieden te plaatsen, en dus ook niet in het IJsselmeergebied.

Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland, Flevo-landschap en Sportvisserij Nederland – allen partner van de Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk – en de IJsselmeervereniging, Vereniging van Toerzeilers en het Watersportverbond hebben gezamenlijk een pleidooi opgesteld voor wat zij omschrijven als ‘echt groene stroom’.

“Groene stroom is pas groen als het niet ten koste gaat van natuur” zo schrijven de coalitiepartners.  Lees hier het pleidooi.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter