Leestip: Waterbeleving in beeld in nieuw fotoboek ‘Hollands Water’

http://boek-hollands-water-voorzijde
11 november 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Het nieuwe fotoboek ‘Hollands Water – Varend genieten van Holland’ is begin november verschenen. Volgens de maker laat het boek dat de lezer genieten van het land en van de boot. Het verhaalt over vaargebieden, steden en publieksevenementen. “In aanleg zou het gaan om het Groene Hart, de Hollandse Plassen en het gebied daaromheen. Maar het is uitgegroeid tot nogal wat meer dan dat. Ook Utrechts, Brabants en Zeeuws water heeft er zijn plaats in weten te vinden.”

Elk item is voorzien van fraaie fotografie ‘zodat het genoegen je bijna letterlijk tegemoet spettert’. Het boek moet een aanrader voor bootbezitters zijn,  maar ook voor wie zich ervan bewust is dat onze geschiedenis eerder dan gisteren is begonnen, zo schrijft de samensteller. De verhalen zijn losjes doorspekt met historische achtergronden en boeiende side-steps.

Liefde voor water

Voorpret, herkenning of nagenieten voor bootbezitters, geschiedenisliefhebbers en wie dat willen worden. De liefde voor Hollands water spat van dit boek. Daardoor is het een appetizer voor wie tot de bootbezitters of geschiedenisliefhebbers overweegt toe te treden. Hopelijk trekken de uitnodigende verhalen en interessante mogelijkheden hen over de streep. Maar ook als je alleen maar af en toe een boot wilt huren of als je graag plukjes geschiedenis luchtig geserveerd krijgt, vormt dit boek daarbij een innemende metgezel.

Het eerste exemplaar van het boek is inmiddels in ontvangst genomen door oud-minister Ed Nijpels. Als hoeder van het klimaatakkoord heeft hij er grote waardering voor: “Het is niet alleen een indrukwekkend en schitterend boek maar het is ook een regelrechte uitnodiging om je vakantie hier te vieren. Daar varen we – om in het jargon te blijven – allemaal wel bij!”

Meer informatie en een inkijkexemplaar is te vinden op: https://vdmarel.com/

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter