Schoonmaakactie ‘Opgeruimd Vaart Netjes!’ in Friesland van start

http://opgeruimd-vaart-netjes-marrekrite
22 januari 2021  Laatste update: 20 maart 2023

Verschillende Friese organisaties zijn gezamenlijk de opruimactie ‘Opgeruimd Vaart Netjes!’ gestart. De schoonmaakactie is een vervolg ‘Friese meren, frisse meren’ die in de jaren ’80 werd gehouden. Door dit jaar op diverse plaatsen vuilniszakken aan waterrecreanten uit te delen, moeten de Friese wateren schoon blijven.

Vuilniszak aan boord

Iedereen die dit jaar een Marrekrite-wimpel besteld, krijgt daarbij een Opgeruimd Vaart Netjes-vuilniszak. Daarbij komt de oproep: ‘Help je mee om het Friese water schoon te houden? Neem de vuilniszak mee aan boord!’. Er zijn in totaal 15.000 zakken beschikbaar. De volle vuilniszakken kunnen onder meer ingeleverd worden in de containers bij Marrekrite-ligplaatsen.

Samenwerking

De vuilniszakkenactie is een initiatief van Visit Friesland, Recreatieschap Marrekrite en de Friese regiomarketingorganisaties, Waterland van Friesland, Het Andere Friesland, Land in Friesland en Geïnspireerd door een Oude Zee.

Meer informatie staat op de website van de Marrekrite.

Foto’s boven, via Marrekrite: © Friese meren frisse meren, archiefbeeld uit 1979 & Opgeruimd vaart netjes © Mijke Bos

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter