Inschrijving Friesche Elfstedenweek te Water geopend

http://elfstedenweek-balk-friesland
22 februari 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Watersportvereniging de Meeuwen en de Koninklijke Watersportvereniging Frisia organiseren van 16 tot en met 21 augustus 2021 de 25e Friesche Elfstedenweek te Water. De inschrijving is nu onder voorbehoud geopend. Deze editie stond eigenlijk gepland voor 2020 maar werd toen door de coronamaatregelen afgelast.

Elf steden

De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, SUPpers en roeiboten. In deze week doen de deelnemers uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. De overnachting in de steden is gratis. Er wordt gezorgd voor voldoende ligplaatsruimte. Voor de kanovaarders en roeiers is er gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden zijn op de dagen 14 en 15 augustus ligplaatsen gereserveerd in De Prinsentuin.

25e editie

De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven.

Of de 25ste editie echt door kan gaan, is nog niet helemaal zeker vanwege het rondwarende coronavirus met alle beperkingen. Aanmelden kan al wel, maar de bijdrage voor de tocht hoeft pas betaald te worden als zeker is dat het evenement door kan gaan. Aanmelden gaat via de website van KWVFrisia.

Vorig artikel Volgend artikel