1,1 miljoen euro subsidie voor wegnemen knelpunten Noord-Holland

http://Pleziervaart-brug-driemond-noord-holland
19 maart 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Recreatievaart wordt populairder. Dat betekent meer verkeer op de Noord-Hollandse wateren. Voor een optimaal gebruik van de waterwegen stelt de provincie Noord-Holland in 2021 €1,1 miljoen subsidie beschikbaar voor partijen die knelpunten willen wegnemen.

Meer boten en meer vaaruren

Vastgesteld is dat meer Noord-Hollanders vorig jaar een sloep of motorboot kochten of huurden; onderzoek wijst erop dat er ook meer uren gevaren werd. Er liggen naar schatting 15.000 sloepen in de Noord-Hollandse wateren. Daar komen de vele andere boten bij. Voor de komende jaren wordt een verdere toename in de pleziervaart verwacht.

Fijnmazig netwerk

Om de doorstroming en het vaarplezier te verbeteren, is het nodig knelpunten in het fijnmazige Noord-Hollandse waternetwerk weg te nemen. Gedacht kan worden aan het aanpassen van bruggen, sluizen of doorvaarbare duikers – halve buizen die sloten met elkaar verbinden, maar die nu onvoldoende diepgang en/of breedte bieden. De provincie bracht de bestaande knelpunten in kaart.

Cees Loggen, gedeputeerde Water: “Je hoefde de vorige zomer maar bij om het even welke waterweg te gaan staan om te zien dat Noord-Hollanders massaal het water kozen om te verpozen. Als provincie faciliteren we dat graag en op een verantwoorde manier.”

Hoe werkt het?

Publieke rechtspersonen en private partijen die geïdentificeerde knelpunten willen wegnemen, kunnen bij de provincie subsidie aanvragen tot maximaal 80% van de direct gerelateerde kosten en een maximumbedrag van €400.000.

De aanvraagperiode loopt van 1 april tot 31 augustus 2021. Aanvragen kunnen worden ingediend op de subsidiepagina van de provincie Noord-Holland. Geïnteresseerden kunnen hier ook de voorwaarden opvragen.

© foto boven: Provincie Noord-Holland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter