App ‘MijnVISmaat’ zorgt voor ‘schat aan vangstgegevens’

http://sportvisserij-mijnvismaat-app
22 maart 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Dankzij het massale gebruik van MijnVISmaat levert de gratis app een schat aan vangstgegevens op. Dat schrijft Sportvisserij Nederland: “Wat kunnen we leren van al die data en wat heb je daar uiteindelijk als sportvisser aan?”

De gegevensverzameling over het voorkomen van planten en dieren gebeurt in Nederland voor een belangrijk deel door vrijwilligers. Toch worden nergens anders ter wereld per vierkante kilometer zoveel natuurwaarnemingen gedaan als hier. Dat komt niet omdat wij nu zoveel planten en dieren hebben, maar omdat zoveel mensen hun waarnemingen doorgeven – voor het grootste deel via het Internet en apps.

Visstanden in kaart

Voor de diergroep vissen zijn sportvissers de belangrijkste bron van waarnemingen. Een van de middelen waarmee zij hun hengelvangsten kunnen bijhouden, is de app MijnVISmaat van Sportvisserij Nederland. Jaarlijks gebruiken duizenden sportvissers deze gratis applicatie. Die kunnen er niet alleen een persoonlijk vangstenlogboek in bijhouden, maar ook vangstfoto’s mee delen en met andere sportvissers in contact komen. In ruil voor het gratis gebruik van MijnVISmaat heeft Sportvisserij Nederland het recht om de vangstgegevens te gebruiken voor het in kaart brengen van (de ontwikkelingen van) visstanden en hengelsportactiviteit verspreid door het land.

Lees het volledige artikel uit Hét VISblad hier (pdf)

© foto boven: Sportvisserij Nederland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter