Amsterdamse Westlandgrachtschutsluis na jaren weer open

http://Amsterdam%20Westlandgrachtsluis_3
01 april 2021  Laatste update: 15 maart 2023

De Amsterdamse Westlandgrachtschutsluis is vanaf dit vaarseizoen weer in gebruik. Daarmee ontstaat een vaarverbinding tussen de grachten binnen de ring A10 en de Sloterplas. Het is voor het eerst sinds jaren dat de Westlandgrachtschutsluis, die dateert uit 1963, weer opengaat.

Openingstijden sluis

De sluis bij de hoek van de Delflandlaan en de Heemstedestraat wordt handmatig geopend. Bediening is in de weekenden van vrijdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur en op feestdagen van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Het plan is om de bediening van de sluis te automatiseren. De verwachting is dat dit in 2022 gebeurt. Tot die tijd zorgen twee medewerkers voor handmatige bediening van de sluis. Het vaarseizoen begint  volgens de Gemeente Amsterdam in het paasweekend (2 april) en eindigt 31 oktober 2021.

© Foto boven: Wikipedia

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter