Corona-update 20 april: einde avondklok en theorie-examens weer van start per 28 april

http://corona-update-april
21 april 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Op 20 april 2021 is tijdens een landelijke persconferentie bekend gemaakt dat de coronamaatregelen per 28 april 2021 enigszins worden versoepeld. ‘Stap 1’ in het openingsplan wordt gezet. Dat betekent onder meer dat de avondklok verdwijnt en dat terrassen en winkels weer mensen mogen ontvangen. 

Gevolgen waterrecreatie

Heeft de eerste versoepeling van de coronamaatregelen ook gevolgen voor waterrecreanten, nu het vaarseizoen weer van start gaat? Vooral het verdwijnen van de avondklok is van invloed. Verder werd bekend dat het CBR de theorie-examens voor de recreatievaart per 28 april kan hervatten. Voor wie een boot wil huren geldt dat dit alleen mag met mensen waarmee u op 1 adres woont. Of met maximaal 2 personen die niet bij u in huis wonen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Het niet mogelijk om gebruik te maken van een rondvaartboot.

Bekijk de infographic van de Rijksoverheid met alle maatregelen en het openingsplan. (tekst gaat verder onder infographic)

Check ook de noodverordeningen van de veiligheidsregio’s voor mogelijke specifieke regels op het gebied van waterrecreatie. Actuele berichten staan op de berichtenpagina van www.vaarweginformatie.nl. Partners in ons bestuur en het Netwerk Waterrecreatie hebben allemaal hun eigen rol in deze bijzondere tijd. Via hun websites wordt veel informatie gegeven over de maatregelen die van invloed zijn op hun leden/doelgroepen. Verenigingen en jachthavens hebben de maatregelen vertaald in protocollen specifiek voor hun haven of gebied, bekijk deze ook.

Onderstaand een overzicht met een aantal relevante links met meer informatie:

 

Vorig artikel Volgend artikel