Sportvisserij Nederland gaat zwerfvuil te lijf met campagne ‘Vang5’

http://vang5-sportvisserij-nederland
23 april 2021  Laatste update: 31 maart 2023

Troep in de natuur en aan de waterkant vormt al sinds jaar en dag een grote ergernis bij sportvissers. Met de ‘Vang5-campagne’ roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat zij gaan vissen rond hun stek minimaal vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen.

Take Five

“Het take five-principe wordt in veel landen al langer gepromoot”, legt hoofd communicatie Onno Terlouw van Sportvisserij Nederland uit. “We hopen daarom dat een groot deel van onze achterban aan deze meerjarige #campagne meedoet. Door voortaan standaard wat zwerfvuil mee te nemen tijdens of na het vissen, maken en houden we samen de waterkant schoon. Zo nemen we een zichtbare ergernis weg en werken we samen aan een schoner milieu. Uiteindelijk profiteert ook de vis daarvan.”

Nederland Schoon

Sportvisserij Nederland neemt het opruimen ook mee in al haar éigen activiteiten – variërend van viswedstrijden tot jeugdvisevenementen. Vang5-partner Stichting Nederland Schoon faciliteert de toolkit met schoonmaakmaterialen die sportvissers kunnen bestellen via www.vang5.nl. Bekende sportvis-ambassadeurs als Enzo Knol, Klaas van der Eerden en Jochem Myjer zullen de komende dagen de actie promoten.

 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter