Herinrichting jachthaven Ameland bijna gereed

http://screenshot-jachthaven-ameland
27 mei 2021  Laatste update: 15 maart 2023

De Waddenhaven van Ameland is bijna gereed om weer gasten te ontvangen. Eind vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met de plannen voor herinrichting en stelde hiervoor ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar. In april 2021 gingen de werkzaamheden van start. Vanaf juni verwacht de haven weer open te gaan.

Opknapbeurt

Na 30 jaar was de haven toe aan een opknapbeurt. De haven is gebaggerd naar NAP -3 meter en uitgebreid met een kademuur van 42 meter. De drijvende steigers hebben een nieuwe indeling gekregen. Een deel van de steigers (125 meter) is verplaatst en hergebruikt. Ook zijn nieuwe steigers geplaatst (475 meter). De haven is ingericht voor circa 70 passanten en 50 leden van de watersportvereniging. Daarnaast is er meer ruimte voor chartervaart gecreëerd.

De openbare ruimte heeft ook een onderhoudsbeurt gekregen. De bestrating rondom de jachthaven is opgepakt en het ‘leugenbankje’ vernieuwd. Bij het groot onderhoud is ook een golfbreker ontworpen. De golfbreker wordt naar verwachting in het najaar uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Ameland.

RTV Noordoost Friesland (RTVNOF) bracht een bezoek aan de nieuwe haven van Ameland en maakte onderstaande reportage (deels in het Fries)

© foto boven: Screenshot live webcam Waddenhaven Ameland 

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter