‘Drukke tijden voor De Marrekrite: veel meer recreanten’

http://marrekrite-drukte-corona-onderhoud
11 juni 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Het Friese recreatieschap De Marrekrite beleeft drukke tijden. Naast het reguliere onderhoud aan de aanlegplaatsen en voorzieningen, ziet de organisatie dat door corona veel nieuwe recreanten De Marrekrite ontdekken. Dat zegt directeur Lourens Touwen in een interview met Omrop Fryslân.

Gigantische operatie

“We zitten nog wel in een gigantische operatie. We zijn echt overal en nergens bezig. We hebben ook zo’n 300 locaties en 600 objecten in beheer.” Een groot deel is al duurzaam vervangen in een operatie die al enkele jaren gaande is en ook het komende jaar verder zal gaan.

Meer gebruik

Ondertussen merkt Touwen een toename van het aantal recreanten op De Marrekrite-plekken. “Wij richten ons op varen, fietsen en wandelen. En dat waren ook in het afgelopen jaar zaken die mensen nog op een redelijke manier konden doen. Op alle drie disciplines is het toegenomen. Onze Marrekrite-wimpel verkoopt beter dan het jaar ervoor. Er zijn dus meer instappers” zegt Touwen tegen Omrop Fryslân.

Lees en beluister het hele interview op de website van Omrop Fryslân.

Foto boven: een aanlegplaats van De Marrekrite aan De Morra.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter