Henry Meijdam nieuwe voorzitter Waterrecreatie Nederland

http://henry-meijdam-nieuwe-voorzitter-waterrecreatie-nederland-marianne-heeremans
28 juli 2021  Laatste update: 15 maart 2023

Per 1 juli 2021 is Henry Meijdam voorgedragen als nieuwe voorzitter van Waterrecreatie Nederland. Meijdam volgt Marianne Heeremans op, die gedurende 3,5 jaar voorzitter is geweest van de stichting.

Vertrek Marianne Heeremans

Eind vorig jaar heeft Marianne Heeremans aangegeven het voorzitterschap te willen overdragen. Het bestuur van Waterrecreatie Nederland bedankt Marianne Heeremans voor haar bijdrage aan de strategische herpositionering van de stichting gedurende haar voorzitterschap. Daarnaast is haar ruime bestuurlijke ervaring van grote waarde gebleken. Dit heeft zich onder meer vertaald in de verdere professionalisering van het bestuur en meer uitwisseling tussen de partners in het bestuur. Daarmee is ook de publiek-private uitwisseling versterkt.

Heeremans: “Ook de waterrecreatie staat in deze tijd voor nieuwe uitdagingen. Waterrecreatie Nederland heeft daarvoor een sterke organisatie en betrokken bestuursleden die daar in eensgezindheid en met kennis en kunde hun schouders onder zetten. Dat is beloftevol! Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe voorzitter Henry Meijdam met veel plezier en de juiste bestuurlijke kracht aan het inlossen van die belofte in belangrijke mate gaat bijdragen”.

Meijdam nieuwe voorzitter

Henry Meijdam heeft eveneens ruime bestuurlijke ervaring en een groot netwerk, zowel op landelijk, provinciaal als regionaal niveau. Daarnaast heeft hij ook voor de stichting waardevolle ervaring als ondernemer. Hij is geen onbekende van Waterrecreatie Nederland. Sinds juni 2017 zat hij als directeur van Interprovinciaal Overleg (IPO) in het bestuur van Waterrecreatie Nederland. In 2020 werd hij waarnemend burgemeester van Lelystad en nam hij namens de gemeenten zitting in het bestuur.

“Met mijn benoeming tot voorzitter kan ik, ook zonder een rol in het openbaar bestuur actief blijven zodat de waterrecreatie in Nederland haar prominente plek ook in de toekomst in kan blijven nemen. Waterrecreatie en Nederland zijn onlosmakelijk aan elkaar vastgeklonken. We gaan door om die plek in Nederland te versterken en onze maatschappelijke rol professioneel in te vullen. Ik ben heel blij hier een bijdrage aan te mogen leveren”, zegt Henry Meijdam.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter