Opruimactie 'Vliet Clean SUP' groot succes

http://vliet-clean-sup
31 augustus 2021  Laatste update: 15 maart 2023

In de laatste week van de zomervakantie hebben jeugdleden van 10-15 jaar van verschillende waterscoutingverenigingen al suppend zwerfafval opgeruimd uit de Vliet. Het nieuwe initiatief, de Vliet Clean SUP, is dit jaar voor de eerste keer gevaren.

Vliet Clean SUP

De Vliet Clean SUP bestaat uit een Sup 4-daagse waarbij jongeren van verschillende waterscoutverenigingen over de Vliet van Leiden naar Delft suppen en zwerfafval oppikken. Tijdens deze tocht is er ook onderzoek gedaan naar microplastics in het water.

Daarnaast worden er langs de route vakantie-evenementen voor kinderen georganiseerd die in het teken staan van watersport en plastic soep. De kinderen kunnen leren suppen en kunnen proefjes doen in het speciale waterlab. Onder begeleiding van echte Dutch Wavemaker professoren kunnen zij bijvoorbeeld een draaikolk nabootsen en rivierwater zuiveren in een eigen gemaakt filter.

Plastic soep

De organisatie en de deelnemers vinden het belangrijk om de Vliet schoon te houden. Samen steken zij dan ook de handen uit de mouwen om iets te doen aan de steeds maar groeiende plastic soep in en om het water.

Lees meer over het initiatief op de website van ‘Ons Water’.

(© Foto boven: Vliet Clean SUP)

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter