Nieuwe kanosteiger ontsluit Kortenhoefse Plassen voor kleine waterrecreatie

http://kortenhoef-kanosteiger
20 september 2021  Laatste update: 20 maart 2023

Sinds 30 augustus zijn de Kortenhoefse Plassen en wijde omgeving beter ontsloten voor recreatieve kanoërs die in dat gebied mooie dagtochten willen maken. De gemeente Wijdemeren heeft op initiatief van de toeristische kanobond TKBN daarvoor een startpunt aangelegd: een kanosteiger met parkeerplaatsen.

Uitstekend startpunt

Wethouder Joost Boermans: “We willen milieuvriendelijke, actieve recreatie ondersteunen. En dan is de keuze voor (onder andere) kanovaren en suppen een logische. Daarbij komt nog dat het maken van deze steiger relatief goedkoop was – een paar duizend euro. Wij als gemeente zijn dan ook blij dat de regionale TKBN-adviseur ons deze suggestie aan de hand deed. En ‘s winters is dit een uitstekend startpunt voor schaatsers!”

Rondje Kortenhoef

De TKBN-vertegenwoordiger vertelde op zijn beurt dat de kanobond er al voor heeft gezorgd dat dit nieuwe instappunt op de ANWB-Waterkaarten komt én wordt opgenomen in het landelijke TKBN-zoeksysteem voor kano-startpunten. Het “Rondje Kortenhoef” kunnen kanovaarders en suppers combineren met de Loosdrechtroute of Vuntustocht, zodat er mogelijkheden genoeg zijn.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter