Zuid-Holland: Samenwerking brengt Landschapspark Rotte én waterrecreatie op hoger plan

http://zuid-holland-rotte-waterrecreaatie
08 september 2021  Laatste update: 20 maart 2023

Waterrecreatie in Zuid-Holland en meer specifiek de recreatiemogelijkheden rondom de Rotte kunnen verder worden versterkt als partners zoals provincie, gemeenten, waterschappen, maar ook bewoners, gebruikers en ondernemers eensgezind en intensief samenwerken. Dat is een van de uitkomsten van de conferentie ‘De kracht van Water’ die op 3 september werd gehouden.

Waterrecreatie in Zuid-Holland zit in de lift, mede omdat we door de coronapandemie dichter bij huis gaan sporten en ontspannen. In de provincie liggen niet alleen veel waterwegen en plassen, maar ook een reeks aan recreatieve mogelijkheden op en rond het water. Niet voor niets zijn bijvoorbeeld de Nieuwkoopse Plassen en Midden Delfland toeristische magneten. Ook het Landschapspark de Rotte trekt veel recreanten aan. Op het water, maar ook in het gebied erom heen wordt intensief gebruik van gemaakt door onder andere (hard)lopers en fietsers.

Tijdens de conferentie vrijdag 3 september over waterrecreatie en het Landschapspark de Rotte stond samenwerking hoog op de agenda. Ook tijdens de gezamenlijke vaartocht op de Rotte ging daarover het gesprek. Het Landschapspark de Rotte maakt deel uit van het grotere landschapspark Zuidvleugel. Met dit landschapspark wil de provincie de verbinding tussen stad en landelijk gebied versterken

Toekomst met meer ruimte

Gedeputeerde Anne Koning: “Zuid-Holland is een drukke provincie waar veel mensen wonen en werken. Dat maakt het belang van een aantrekkelijk en toegankelijk landschap dicht bij de stad alleen maar groter. Het Landschapspark de Rotte is hiervan een succesvol maar ook zeer drukbezocht voorbeeld. Daarom werken we aan een toekomstplan waarin meer ruimte komt voor recreatie en natuur, de verbinding met het Bentwoud wordt versterkt en waar ruimte is om te wonen en te werken. Om hier succes te boeken is samenwerking van groot belang.

Aantrekkelijke routes en goede voorzieningen

Watergedeputeerde Jeannette Baljeu: “Om de waterrecreatie verder te ontwikkelen zet ik samen met alle partners in op een attractief routenetwerk met goede voorzieningen op het water, zoals bewegwijzering en aanlegsteigers. We moeten als overheden voorwaarden scheppen, zodat ondernemers, bijvoorbeeld in de horeca, hun plannen kunnen realiseren. Om maatwerk te kunnen leveren, is het nodig om de wensen en behoeftes van recreanten en toeristen in kaart te brengen.”

© Bron en foto: Provincie Zuid-Holland

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter