Drie nieuwe aanlegsteigers Schiedam officieel geopend

http://drie-nieuwe-aanlegsteigers-schiedam-geopend_1.jpeg
08 oktober 2021  Laatste update: 15 maart 2023

De gemeente Schiedam realiseerde afgelopen zomer drie nieuwe openbare aanlegsteigers in de binnenhavens. Vrijdag 17 september werden ze officieel geopend bij de aanlegsteiger naast molen de Walvisch. Door deze steigers zijn distillateurs beter bereikbaar vanaf het water, waardoor het Dutch Distillers District verder vorm krijgt. De aanleg van de steigers is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Jenever-verhaal

Wethouder Marcel Houtkamp: ‘‘Wij zijn trots op onze distillateurs, onze makers en ons jeneververleden. Mooi dat door het realiseren van openbare aanlegsteigers bij Museummolen De Walvisch, Koninklijke De Kuyper en Loopuyt het jeneververhaal nog verder tot leven komt.’’ Schiedam Partners, de organisatie die samen met de gemeente de citymarketing voor Schiedam verzorgt, breidt haar gintours en arrangementen verder uit, zodat bezoekers straks eenvoudig een kijkje kunnen nemen bij de distillateurs. ‘‘De steiger bij Museummolen De Walvisch is daarnaast de ideale plek voor het nieuwe vertrekpunt van de fluisterboot. Passagiers kunnen gebruik maken van de voorzieningen van de molen en ook het museum bezoeken.’’

Aanvulling voor waterrecreatie

Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Jeannette Baljeu: “Deze aanlegsteigers zijn een goed voorbeeld van een zeer geslaagd project. Door de goede samenwerking combineren we hiermee diverse vormen van toerisme en waterrecreatie en houden we aandacht voor ons cultureel erfgoed. Waterrecreatie is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Deze aanlegsteigers op deze historische plek zijn dan ook een mooie aanvulling voor waterrecreatie in Zuid-Holland.”

Lees meer op de website van de Provincie Zuid-Holland
© foto: Bob van der Vlist

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter