Felix Cohen nieuwe voorzitter veiligheidscampagne Varen doe je Samen!

http://felx-cohen-voorzitter-varendoejesamen
22 april 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de stuurgroepvergadering van 5 april 2022 is Felix Cohen door de stuurgroep officieel benoemd. Cohen volgt Eline Huiting van Port of Amsterdam op, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Ruime ervaring

Cohen heeft ruime bestuurlijke ervaring opgedaan tijdens diverse functies, waaronder die van directeur Consumentenbond, Voedingscentrum Nederland en (recent) Veilig Verkeer Nederland waarbij hij ook veel contacten met overheid, politiek en bedrijfsleven had. Momenteel is Cohen gepensioneerd en actief in toezicht- en bestuursfuncties bij onder andere, de Nonnen van Vught, Rathenau instituut en de Tuchtraad verzekeraars.

Fervent watersporter

Naast ervaring brengt Cohen veel liefde voor watersport mee: “Al vroeg kwam ik in aanraking met de watersport. Thuis hadden wij een zeilboot aan de Kaag. Als 20-jarige werd ik Jongste officier op een Mijnenveger voor mijn militaire dienst. Daarna huurden wij regelmatig een motorboot in Friesland. Sinds vijf jaar zijn wij de gelukkige eigenaar van een Grand Banks motorjacht. We wonen elke zomer op de boot, terwijl we door Europa varen. We ervaren dan aan den lijve wat het belang is van een stevige campagne voor meer veiligheid op het water. Ik kijk ernaar uit om me daarvoor in te zetten!” zegt Cohen.

Meer over Varen doe je Samen!

De campagne ‘Varen doe je Samen!’ heeft als doel de veiligheid op het water te vergroten en is een samenwerking tussen verschillende partners: Rijkswaterstaat, provincies, Unie van Waterschappen, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, KNMC, Dienst der Hydrografie, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond. Zie voor meer informatie de website: www.varendoejesamen.nl

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter