Eerste editie Dutch Water Week 27 mei van start in Lelystad, Almere en Amsterdam

http://e-foil-dutch-water-week.jpg
23 mei 2022  Laatste update: 15 maart 2023

De eerste editie van de Dutch Water Week gaat vrijdag 27 mei van start. Tot en met zondag 5 juni zijn er allerlei watersportactiviteiten op het IJmeer bij Almere, het Markermeer bij Lelystad, op de Amsterdamse grachten, de Bosbaan en bij Heeg. Van zeilwedstrijden met olympische zeilers in de Allianz Regatta, tot eFoilen, catamaran clinics en sloeproeien.

Dutch Water Week

De Dutch Water Week is ontstaan met het idee zoveel mogelijk watersport gerelateerde evenementen bij elkaar te voegen. Nederland is een watersportland bij uitstek en er is voor iedereen wel een watersport te vinden. “Tijdens de Dutch Water Week is er de ruimte om te ontdekken wat er allemaal te doen is qua evenementen op en rond het water, en kan iedereen zelf veel sporten uitproberen”, aldus het Watersportverbond.

Allianz Regatta

Topsport en breedtesport vallen allemaal samen deze week. De kern van het evenement is de Allianz Regatta, een internationale zeilwedstrijd voor de top van de wereld in de olympische klassen en voor een bredere groep zeilers in zeven niet-olympische klassen. De wedstrijden in de olympische klassen, waar de beste zeilers van de wereld aan meedoen, maken onderdeel uit van de Hempel World Cup Series. Het sailors home van deze beide topsportevenementen staat in Marina Muiderzand, een mooie plek om de topsportsfeer op te snuiven dus!

Naast zeilen zijn er veel meer watersporten te bekijken en zelf te proberen tijdens de Dutch Water Week. Het Marineterrein bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam wordt in het weekend van 27, 28 en 29 mei het centrum van de urban watersports. Met een NK eFoilen, Sup toertochten, waterfietsraces, wakeboard battles en diverse clinics laten de Amsterdamse grachten zien hoe veelzijdig de watersport kan zijn.

Zelf roeien, catamaranzeilen, windsurfen of wingfoilen

Even verderop, op de Bosbaan in Amstelveen, vindt het Nationaal Schoolroei Kampioenschap plaats op vrijdag 3 juni. Ervaren en onervaren roeiers strijden tegen elkaar om gekroond te worden tot ‘Beste Roeischool van Nederland’. Een dag later wordt er nog meer geroeid tijdens de Coastal Skiff wedstrijd vanaf Marina Muiderzand in Almere. De wedstrijd gaat over een afstand van circa 5 kilometer waarbij enkele boeien gerond moeten worden. Het parcours wordt zoveel mogelijk langs de dijk gelegd waar het publiek de races kan volgen.

Zelf roeien kan op zaterdag 28 mei en zaterdag 4 juni bij de Sloeproeivereniging Almere.  Bij Marina Muiderzand zijn overigens nog meer watersport clinics te volgen. Bij Sail-Today kun je bijvoorbeeld opstappen op een catamaran. Samen met een instructeur zeil je dan mee op een Hobie, Dart of Nacra catamaran. Maar ook windsurfen, suppen en wingfoilen kun je hier uitproberen. Daarnaast meert de Optimist on Tour deze week aan in Almere, hier kunnen kinderen kennis maken met zeilen, windsurfen en kanoën.

De eerste editie van de Dutch Water Week vindt plaats van vrijdag 27 mei tot en met zondag 5 juni 2022 in de provincie Flevoland en in de stad Amsterdam. De Dutch Water Week is een initiatief van het Watersportverbond en Tig Sports. Voor meer informatie kijk op Dutchwaterweek.com.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter