Symposium: De Stand van de Waterrecreatie in Nederland 2022

http://Symposium-stand-waterrecreatie-header
26 mei 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Op 4 november 2022 vindt het landelijke symposium over De Stand van de Waterrecreatie in Nederland plaats. Het symposium is een kennis- en ontmoetingsplek voor onderzoekers, beleidsmakers, ondernemers en belangenbehartigers. Tijdens het symposium worden recente onderzoeksresultaten gedeeld, innovatieve onderzoeksmethoden besproken en wordt gebouwd aan een duurzaam kennisnetwerk.  ogo-stand-van-de-waterrecreatie

In het voorjaar zijn de resultaten van het Watersportonderzoek 2021  gepubliceerd. Dit consumentenonderzoek is uitgevoerd door NBTC en Waterrecreatie Nederland. Tijdens het symposium zullen de belangrijkste resultaten van het onderzoek worden besproken tijdens een bestuurlijk rondetafelgesprek met onder andere bestuurders en vertegenwoordigers van watersportorganisaties.

Themasessies

Daarnaast zullen tijdens dit symposium zullen meerdere onderzoekers hun visie delen over de stand van de waterrecreatie in Nederland. Dit zullen zij doen in verschillende themasessies over de waarde van blauwe landschappen, nieuwe watersport- en waterrecreatieonderzoeken en innovatieve monitoringsmethoden. Enkele onderwerpen die tijdens de themasessies gepresenteerd worden zijn: citizen science als methode om watersport en waterrecreatie data te verzamelen en de (on)mogelijkheden om vrijetijds- en watersportgedrag te onderzoeken op basis van tracking data. Ook worden in de sessies over nieuwe watersport- en waterrecreatieonderzoeken enkele GISviewers getoond als manier om een grote hoeveelheid data overzichtelijk weer te geven.

Het symposium wordt georganiseerd door CELTH (Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality) en Waterrecreatie Nederland. Het symposium vindt plaats bij de Observant in Amersfoort en de inloop is vanaf 09.30. Meer informatie over het programma en de aanmeldlink is hier te vinden: https://db.waterrecreatienederland.nl/agenda/symposium-de-stand-van-de-waterrecreatie-in-nederland-2022/

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter