Campagne ‘Niets zo mooi als water’ gelanceerd

http://niets-zo-mooi-als-water
09 juni 2022  Laatste update: 15 maart 2023

‘Water is overal in en om ons heen in de vorm van rivieren, plassen en sloten. We zijn er zo vertrouwd mee, dat we bijna vergeten zijn hoe bijzonder het is’. Daar draait het om bij de nieuwe campagne Beleef Water & Linie rondom Gouda en de Hollandsche IJssel in juni en juli 2022. Het jaar waarin 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie en 750 jaar Gouda Waterstad gevierd worden met de Hollandse IJssel als verbinder.

Handige brochure

Ga erop uit varend, fietsend en wandelend en proef onderweg de producten rechtstreeks afkomstig van het waterrijke linielandschap. Alle activiteiten zijn gebundeld in een handzame folder, waarvan vrijdag 3 juni de eerste exemplaren uitgereikt zijn aan gedeputeerde van Zuid-Holland Jeannette Baljeu en wethouder van Gouda Thierry van Vugt. Allebei een kloppend hart voor waterrecreatie en waterlinie, dat zichtbaar werd toen ze het event openden met het in première laten gaan van het filmpje ‘Niets zo mooi als Water’, gevolgd door ‘De stem van de Waterlinie’, Een onvergetelijke vaartocht over de Hollandsche IJssel met een rijkdom aan verhalen, levendig vertelt door Ton Wools van de Historische Vereniging die Goude, maakte de viering Water & Linie compleet.

Klik hier voor meer informatie en download de folder.

Niets zo mooi als Water

Niets zo mooi als Water is een initiatief van stichting Struinen en Vorsen mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland (waterrecreatie en erfgoedlijn Zuid-Holland) in samenwerking met Historische Vereniging Die Goude, werkgroep Oude Hollandse Waterlinie, St. Oude Hollandse Waterlinie, Reederij de IJssel, Kanovereniging Goudse Peddel, Landelijke Vereniging tot Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen (LVBHB), TheaterBakkerheij, Platform De Utrechtse Waarden, Routebureau Utrecht met dank aan gemeente Gouda.

Vorig artikel Volgend artikel