Nieuwe webapp Waterplanten.nu gelanceerd

http://webapp-waterplanten-nu-fonteinkruid
27 juni 2022  Laatste update: 09 november 2023

Half juni werd de nieuwe applicatie Waterplanten.nu gelanceerd. De webapp Waterplanten.nu geeft de waterrecreant en watersporter volgens de ontwikkelaars een duidelijk beeld van de zones waar gevaren kan worden en waar je hinder kunt verwachten. De webapp geeft ter plekke de waterplantsituatie weer voor het hele gebied onder de Houtribdijk tot aan het Ketelmeer.

Fonteinkruid

Waterplanten (fonteinkruiden) worden gemaaid tijdens de sterkste groeiperiode in de meest gebruikte vaargebieden van het Markermeer, IJmeer en de Zuidelijke en Oostelijke Randmeren . De gemaaide gebieden zijn te zien in de app en worden dagelijks geactualiseerd. Dankzij de gps-functie ziet de gebruiker vanaf de zeil- roei- of motorboot, sloep, surf- of supplank waar hij zich bevindt ten opzichte van bevaarbaar en minder goed bevaarbaar water. Waterplanten.nu is te gebruiken op telefoon en computer en is gratis beschikbaar.

Waterplanten.nu

Waterplanten.nu is een initiatief van Techmaps en de Stichting Maaien Waterplanten Randmeren. Techmaps ontwikkelde eerder een maai-applicatie om het maaien van waterplanten te optimaliseren. De ontwikkeling van Waterplanten.nu is mede mogelijk gemaakt door de Coöperatie Gastvrije Randmeren, de Stichting Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer, Samenwerkende gemeenten rond het Markermeer en de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Waterplantmelder

Dit jaar is ook de Waterplantmelder app weer actief voor het melden van plekken met veel waterplanten.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter