Gemeente Amsterdam doet onderzoek onder waterrecreanten

http://doorvaarvignet-nota-varen-amsterdam
05 juli 2022  Laatste update: 15 maart 2023

De gemeente Amsterdam wil graag een beter beeld krijgen van watersporters en waterrecreanten in Amsterdam en is benieuwd naar hun ervaringen. Om dat in beeld te krijgen wordt online onderzoek onder waterrecreanten gedaan.

Achtergrond onderzoek

Het water in Amsterdam biedt volop kansen voor sporten en bewegen. Er zijn verschillende soorten watersporten en vormen van recreatie op het water, zoals kanoën, suppen, waterfietsen, zeilen en roeien. In de afgelopen jaren is het gebruik van het water dan ook flink toegenomen. Zowel de inwoners als de bezoekers van Amsterdam zijn meer gaan sporten en bewegen en moeten het water delen met andere gebruikers. Daarom is het in goede banen leiden van alle gebruikers van het water een belangrijk aandachtspunt van de gemeente Amsterdam.

Om beleid te ontwikkelen op het gebied van recreatie brengt de gemeente eerst in kaart hoe en door wie het water op dit moment wordt gebruikt. In opdracht van Sport en Bos en het programma Varen heeft Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) daarom een vragenlijst opgesteld. Hiermee wil Amsterdam een beeld vormen van welke sporten het meest worden beoefend, waar en wanneer de sport plaatsvindt, of die plekken wel geschikt zijn en of er voorzieningen missen.

Vragenlijst

De vragenlijst gaat onder andere over of u aan watersport doet, waar u graag watersport, of u voorzieningen mist langs het water en of u weleens knelpunten tegenkomt op het water. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien à vijftien minuten.Onder de deelnemers worden tien VVV-bonnen ter waarde van 35 euro verloot.

–Het onderzoek is inmiddels afgerond–

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter